Project Description

Update Augustus 2018

De organisatie is in rust en de regie organisatie is ingericht, nu kan het spel gespeeld gaan worden met  SLTN. De relatie is gelukkig verbeterd en geprofessionaliseerd, de ITIL processen beginnen te werken. Wel zijn er nog steeds restpunten over vooral de WiFi dekking, deze is cruciaal om op de Zorglocaties de medewerkers maar ook de patiënten te kunnen voorzien van de benodigde middelen.

Eind Augustus is de opdracht afgerond en de vakantie begonnen.

Update juni 2018
Belangrijkste wijziging voor de medewerkers is dat VMWARE wordt uit gefaseerd; er wordt overgegaan naar werken onder Citrix met een nieuw portaal, “JOOST” geheten.

Er zijn in januari en februari sessies geweest voor de uitrol, iedere medewerker krijgt op basis van gedefinieerde persona’s apparatuur uitgereikt. Er zijn drie opties waarvan gebruik gemaakt kan worden: geen apparatuur, alleen een telefoon of een telefoon met laptop of Surface. Er zijn meer dan 2000 medewerkers voorzien van de benodigde apparatuur. Ook is gestart met het plaatsen van nieuwe apparatuur op de diverse locaties van de Zorgboog. Op flexplekken worden twee beeldschermen geplaats met een replicator, de desktops worden vervangen door nieuwe desktops. Van iedere medewerker is een foto gemaakt en een pas geprint ter identificatie. Ieder uitgegeven apparaat (geen telefoons) wordt ook voorzien van een cardreader zodat de medewerker daarmee kan inloggen. Aan de pas worden meerdere functies toegekend, ook het aanmelden bij de printers gaat via de pas.

Geconstateerd is dat er niet genoeg apparatuur besteld is om iedereen te kunnen voorzien van de voor hem/haar bestemde benodigde apparatuur. In mei vindt het tweede blok van uitrol plaats en eind mei is iedereen voorzien van de voor hem/haar noodzakelijke apparatuur. Per 1 juni willen we als Zorgboog ook in beheer gaan bij SLTN, er wordt hard aan gewerkt om de laatste acties uit te zetten en op te lossen.
Na de Golive gaan we VMWARE afbouwen zodat daarmee besparing op licentiekosten kan worden gerealiseerd.

Qua Domotica is na een RFP de leverancier ASCOM gekozen die op een locatie de POC (Proof of Concept) mag uitvoeren. Als de POC goed verloopt wordt de gunning gedaan om alle locaties te voorzien van de Domotica inrichting volgens de standaardisatie die in de POC is beschreven.

Het WAN is door is door KPN opgeleverd, waardoor alle locaties zijn voorzien van verbindingen met elkaar. Ook is een redundante verbinding gecreëerd naar de twee datacenters om veilig zorg te kunnen verlenen.

Het project LAN is ook in de afrondende fase. Alle locaties zijn voorzien van nieuwe switches die nu echt beheerd worden. Er wordt nu onderscheid gemaakt voor WiFi, het personeel wordt verbonden met een personeelsnetwerk, alle externen en leveranciers moeten zich aanmelden op Hotspots van KPN.

Er zijn veel stappen in de goede richting gemaakt.
Wordt vervolgd.

======================================================================================================================================

Bij de Zorgboog verantwoordelijk voor het programma van de ICT Outsourcing en de bijkomende projecten. Veel punten op de lijst ter afronding om vanaf 23 januari 2018 alle 2200 medewerkers te kunnen voorzien van nieuwe hardware en smartphones. Tevens realiseren dat er op die datum multifunctionele printers op alle locaties werkzaam zijn.
Er zijn al ongeveer 80 medewerkers als ‘Early Adopters’ uitgerust met de nieuwe devices om vooral alles uit te testen en te melden. Alle meldingen zijn verwerkt, het image bevroren en het inspelen van de apparatuur kan gaan starten. Van alle medewerkers wordt een foto en een smartcard gemaakt om mee te kunnen inloggen. Logistiek wordt het een uitdaging. De uitrol staat gepland om te beginnen op 23 januari 2018 en loopt 6 weken door met 2 sessies per dag. Van de uitrol zelf wordt een feestje gemaakt.

Bijkomende projecten zijn tot nu toe:
– Applicatie Rationalisatie; het verfijnen en uitdunnen van de applicatie- en leverancierslijsten;
– Domotica; het implementeren van allerhande hulpsystemen voor het verlenen van zorg;
– MERS / SERS; het inrichten van nieuwe technische ruimtes op alle locaties binnen de Zorgboogorganisatie.